شرکت های زیر مجموعه
در حال حاضر، گروه تولید ایستگاهی نیرو (گروه تانیر) متشکل از 6 شرکت زیرمجموعه بوده که با همکاری نزدیک با یکدیگر، مجموعه کاملی از خدمات، از مشاوره و خدمات مهندسی تا بازرگانی برق و فروش مولد و تامین قطعات را ارائه می نمایند.
شرکت تانیر ویژه
شرکت تولید ایستگاهی نیرو ویژه در سال 1389 با زمینه تخصصی سرمایه گذاری و احداث نیروگاههای تولید پراکنده با استفاده از فنآوری مولدهای مقیاس کوچک در حوزه شهرکهای صنعتی استان تهران تأسیس گردید. بر اساس تفاهمنامه مبادله شده گروه تانیر با شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران در سال 1384 و با توجه به سوابق گروه تانیر در حوزه تولید پراکنده و بهره برداری از اولین نیروگاه مقیاس کوچک در شهرک صنعتی نظرآباد، در حال حاضر سرمایه گذاری و احداث نیروگاه تولید پراکنده با بهرهگیری از مولدهای مقیاس کوچک، در 5 شهرک صنعتی دیگر تهران نیز برعهده گروه تانیر و شرکت تانیر ویژه قرار داده شده است.
به همین منظور شرکت تانیر ویژه با اخذ مجوزهای لازم به منظور احداث یکصد مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در شهرکهای صنعتی استان تهران و با بهره گیری از تجربه موفق نیروگاه تولید پراکنده شهرک صنعتی نظرآباد، فعالیت خود را توسعه داده است. شهرک های صنعتی نظرآباد 25 مگاوات، خوارزمی (عباس آباد) 12 مگاوات، نصیرآباد 10 مگاوات، پیشوا 25 مگاوات و شمس آباد 10 مگاوات، از جمله شهرکهای صنعتی در تهران میباشند که شرکت تانیر ویژه در حال سرمایهگذاری و احداث نیروگاه تولید پراکنده در آنها میباشد.
شرکت تانیر ویژه با بهرهگیری از تجارب گروه تانیر و با بهینه نمودن طراحی نیروگاههای تولید پراکنده از لحاظ فنی و اقتصادی، موفق به مجتمع نمودن مولد و تجهیزات اصلی جانبی نیروگاهها در قالب واحدهای کانتینری گردیده است که این طراحی با کاهش زمان و هزینه احداث نیروگاهها در عین حفظ سطح تولید و دسترسی واحدها، قدم بسیار مهمی در توسعه صنعت این نیروگاههای تولید پراکنده در کشور بوده است.
هم اکنون نیروگاه تولید پراکنده خوارزمی و فاز دوم نیروگاه تولید پراکنده نظرآباد با ظرفیت 13 مگاوات، با طراحی، ساخت و بهرهبرداری از پکیجهای کانتینری جدید، در حال تزریق برق به شبکه سراسری برق کشور میباشند.
شرکت تانیر واحد
شرکت تولید ایستگاهی نیرو واحد در سال 1384 با هدف سرمایه گذاری، احداث و توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک (ایستگاهی) تأسیس گردید. این شرکت اولین نیروگاه مقیاس کوچک متصل به شبکه سراسری برق ایران را همان سال در شهرک صنعتی نظرآباد بر اساس فراخوان شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران با سرمایهگذاری خود احداث نموده و پس از آن با عرضه مستقیم برق در شهرک مذکور اولین توزیع خصوصی برق را پایه نهاد.
شرکت تانیر واحد بنیانگذار گروه تانیر، با توسعه فعالیت خود به عنوان پایلوت مولدهای مقیاس کوچک منشا اجرائی شدن بند "ب"ماده 25 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (مصوب 1383) گردید. بر همین اساس و با بهره گیری از تجربه احداث و بهرهبرداری اولین نیروگاه تولید پراکنده کشور در شهرک صنعتی نظرآباد، دستورالعمل توسعه مولدهای مقیاس کوچک در سال 1387 توسط معاونت محترم برق و انرژی وزارت نیرو ابلاغ شد.
پس از آن شرکت تانیر واحد با اخذ مجوزهای لازم به منظور احداث یکصد مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در شهر تهران و راه اندازی اولین واحد نیروگاهی تولید همزمان برق و حرارت (CHP) در مجموعه طرشت تهران، فعالیت خود را در سطح نیروگاههای شهری گسترش داد.
در سال 1390 شرکت تانیر واحد با بهرهگیری از تجارب فنی و مهندسی احداث و بهرهبرداری بلند مدت پروژههای پیشین، اقدام به طراحی، نصب و راه اندازی اولین نیروگاه تولید پراکنده شهری در بلوار آیتالله کاشانی تهران نمود. نیروگاه مذکور به عنوان اولین نیروگاه سبز شهری توسط معاونت محترم وقت وزارت نیرو افتتاح گردید و هم اکنون بهرهبرداری تجاری از آن در قلب منطقه مسکونی و بصورت کاملا بی صدا و بدون آلایندگی در حال انجام است.
در حال حاضر شرکت تانیر واحد دارای بیشترین سهم تولید برق از مولدهای مقیاس کوچک در کشور بوده و نیز با بهرهبرداری از 57 مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک (نیروگاه کاشانی با ظرفیت 6 مگاوات، نیروگاه کن با ظرفیت 6 مگاوات، نیروگاه معنوی 10 با ظرفیت مگاوات، نیروگاه ارمهشر با ظرفیت 10 مگاوات و نیروگاه شوش با ظرفیت 25 مگاوات) در سطح شهر تهران، رکورد دار احداث و بهرهبرداری نیروگاههای تولید پراکنده شهری می باشد.
شرکت تانیرتک
شرکت تولید ایستگاهی نیرو تِک نام – تانیر تِک– به عنوان بازوی فنی مهندسی گروه شرکتهای تانیر، با تکیه بر نیروی انسانی متخصص در زمینه دانش نیروگاهی و بهره گيرى از سال ها تجربهى عملى مهندسان خود در زمينه اجراى پروژههاى نيروگاهى (گازى – ديزلى – انرژى هاى نو)، کلیه خدمات مهندسی نیروگاههای تولید پراکنده و تولید همزمان برق، حرارت و برودت (CHP/CCHP) را به صورت متمرکز ارائه مینماید. زنجیره کامل خدمات تانیرتک، از مشاوره ی فنی- اقتصادی تا طراحی و مهندسی، مدیریت پروژه، نصب مولد و تجهیزات جانبی، راه اندازی نیروگاه، بهره برداری و سرویس و نگهداری بلند مدت، ضامن پیاده سازی اصولی و با کیفیت فنآوری نیروگاههای مقیاس کوچک، مطابق با بالاترین استانداردهای جهانی بوده و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده قابل توجه برای مشتریان، کاهش مجموعه هزینههای نیروگاه در طول دوران بهره برداری را به همراه خواهد داشت.
مجموعه خدمات شرکت تانیرتک
- مشاوره فنی - اقتصادی
- طراحی مهندسی
- اجرا و نصب
- مدیریت خرید و تدارکات
- راه اندازی
- پشتیبانی آموزشی
- بهره برداری
- نگهداری و تعمیرات
- پایش از راه دور و عیب یابی پیشرفته
- خدمات آزمایشگاهی
- خدمات ویژه مهندسی
- طراحی تابلوهای کنترلی خاص
- ایجاد و راه اندازی قابلیت Black Start
- ایجاد و راه اندازی عملکرد جزیره ای نیروگاه (Island Mode)
- طراحی و مهندسی نیروگاههای کم صدا (Low Noise)
- کارگاه ساخت نیروگاههای کانتینری و تجهیزات نیروگاهی
- تامین قطعات یدکی و مواد مصرفی (Spare Parts and Consumables)
شرکت تانیر خاص
شرکت تولید ایستگاهی نیرو خاصه (تانیر خاص) در سال 1389 با انشعاب از شرکت تولید ایستگاهی نیرو واحد به عنوان اولین شرکت خصوصی در زمینه تولید، توزیع و فروش برق در کشور تاسیس گردید. شرکت تانیر خاص اولین و تنها دارنده پروانه موقت توزيع نيروي برق به شماره 1186-90-321 از وزارت نیرو است.
هم اکنون ان شرکت مالکیت نیروگاه ساختمانی مگاواتی در شهرک صنعتی نطرآباد و اولین نیروگاه 1 مگاواتی تولید همزمان برق و حرارت (Full CHP)، در محل نمایشگاه دائمی مولدهای مقیاس کوچک مستقر در مجموعه نیروگاهی طرشت را در اختیار دارد. همچنین وظیفه تامین برق بیش از 100 مشترک صنعتی در شهرک صنعتی نظرآباد بر عهده این شرکت میباشد. مازاد برق تولیدی نیروگاههای شرکت تانیرخاص، به شبکه سراسری برق کشور تزریق میگردد.
شرکت خدمات انرژی تانیر
شرکت خدمات انرژی تانیر به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه و با پشتوانه تخصصهای مالی و فنی گروه تانیر در زمنیه سرمایهگذاری در تولید برق و همچنین بازرگانی برق، به عنوان اولین شرکت خردهفروش برق در ایران، علاوه بر فروش برق تولیدی نیروگاههای گروه تانیر به مصرفکنندگان و مشترکین متقاضی، طیف کاملی از خدمات انرژی را ارائه می نماید.
برخی از مهمترین این خدمات عبارتند از:
- خرده فروشی برق
- خرید و فروش انرژی برق و گواهی ظرفیت
- انعقاد قرارداد دوجانبه برق (ترانزیت برق)
- ترانزیت برق به خارج کشور (صادرات برق)
- بازرگانی برق در بورس انرژی
- ارائه خدمات مشاوره تخصصی در زمینه تامین مالی و تسهیلات بانکی
- پیش خرید و پیش فروش برق
- قراردادهای پوشش ریسک مصرف و قیمت
- مدیریت خدمات انرژی
- ممیزی انرژی، مشاوره و ارائه راهکارهای مناسب بهینهسازی انرژی و اصلاح الگوي مصرف در ساختمان و تاسيسات
- بررسی مدلهای مختلف بهینهسازی انرژی و اصلاح الگوي مصرف در ساختمان و تاسيسات
- طراحي و تدوين سيستم حسابرسی انرژی براي شركتها و كارخانجات
- جانمائی بهينه مولد مقیاس کوچک (پراكنده)
- ارائه برنامه کسب و کار خدمات انرژی برای شرکت ها
شرکت دانش بنیان تانیر
تاسیس شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری به منظور تجاری ساختن ایدهها از نخستین کارهای جدی است که در کشور به منظور عملیشدن تبدیل نوآوریها به تکنولوژی صورت گرفته است.
لایحه حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات در آذر ماده 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. براساس مفاد این قانون شرکتها و مؤسسات دانشبنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزشافزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.
با ابلاغ قانون مزبور گروه شرکتهای تانیر با توجه به توانمندي اعضاي خود در طراحي و ساخت نيروگاه هاي توليد پراکنده و بازار گسترده ي پيش رو در اين زمينه، اقدام به طراحي، گسترش فناوري و ساخت بويلرهاي بازيافت حرارت گازهاي خروجي ژنراتورهاي گازي (HRSG) در نيروگاه هاي توليد پراکنده ي برق نمود که پس از دریافت تاییدیه «طرح تولید بویلرهای سایز کوچک بازیافت حرارت از گازهای خروجی ژنراتور» از کارگروه تخصصی طرحهای دانش بنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به شماره نامه 16576/11 مورخ 10/7/1390، نسبت به ثبت شرکت تعاونی دانش بنیان تحت شماره 358546 در اداره ثبت شرکتها اقدام نموده است. براین اساس تانیر اقدام به طراحي با کاربري جديد، گسترش فنآوري و توليد اين بويلرها و راهاندازي خط توليد آنها نموده است و همچنين جهت تست عملکردي اين بويلرها در شرايط واقعي، امکانات لازم براي تست عملکردي بويلرهاي بازيافت حرارت را از طريق احداث يک واحد نيروگاه توليد همزمان برق و حرارت (CHP) فراهم ساخته است.